. AMHD | Haber | 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun .
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Türk kadını için şunları söylemiştir. "Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim,” diyemez! "

Geçmişden günümüze Kadınlarımız aileyi aile yapan en önemli unsur olmuştur. Şefkatin, merhametin, sevginin fedakarlığın timsali kadınlarımız ev hanımlığından, iş hayatına, siyasetten sanata ve spora her alanda başarılar göstererek küçümsenemeyecek başarılar kazanarak kendilerini ve varlıklarını ispatlamışlardır.

Kadınlarımıza hak ettikleri değerin verildiği, kadınlarımızın istismar edilmediği, kadın cinayetlerinin olmadığı, ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda adalet içinde zorlanmadan başarılar kazandıkları nice günlerin olmasını diler, bu duygu ve düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımızla kutlarız.